悉尼布朗格鲁之家 | ASPECT Studios
阅读:2404 2021-09-15

640.webp.jpg

ASPECT Studios teamed up with OCULUS and Junglefy to design the landscape of Barangaroo House – a unique building designed by Collins and Turner Architects with curved levels stacked on top of each other, featuring cascading edible plants, seasonal vegetables and herbs.

布朗格鲁之家位于澳大利亚悉尼,主要功能为餐饮和酒吧。Collins and Turner 担任建筑设计,ASPECT 与OCULUS 、Junglefy共同打造景观设计。一眼看去最具令人瞩目的便是悬挑出主体的三层碗状曲面,并配以多种层叠可食用植物、草本植物和应季节性植物,总体的设计策略则是:建筑回应城市肌理,景观则打造观赏和可食用植物一体化。

640.webp (1).jpg


Located on the waterfront of Sydney’s CBD at Barangaroo South, the design is part ofthe wider precinct development that reflects a broader trend of blending urban life where we can work, live and play through a collection of quality public and private spaces.

由于布朗格鲁之家位于澳大利亚首个“碳中和”商区布朗格鲁区域的南部,悉尼CBD的海滨。设计师们充分考虑项目的在地性,通过创造更高质量的城市空间来提高城市中人们的生活品质。

640.webp (2).jpg


Extensive research, testing and planning was undertaken to ensure plant species were fit for their salty seaside location with irrigation capacity, soil loads and future maintenance top of mind.
其中,项目所处的环境条件是景观设计师考虑的重要方面。设计师在植物的选择上、土壤负荷能力施工条件,后期的维护成本等方面进行了深入的研究和测试,以确保植物品种适宜生长在海边咸湿环境

640.webp (3).jpg


The abundant planting provides the opportunity for the restaurant to grow its own organic produce to be harvested on site, used in the kitchen and enjoyed bydiners.
另外,最特别的一点是餐厅会种植各类有机的可食用植物供食客食用。顾客不仅可以享用到健康的有机食物,并可以在这些丰富的绿色植物空间中用餐,充分体现了观赏和可食用植物一体化

640.webp (4).jpg

Barangaroo House plays a key role at Barangaroo South as a finely crafted, human scaledand warm building which celebrates the possibilities of integrating nature inour built environment.
随着时间推移,布朗格鲁之家逐渐成为了布朗格鲁区域独具特色和备受人们喜爱的一部分,为城市中人们提供了休憩放松,用餐娱乐,亲近自然的更多可能。

640.webp (5).jpg

Projects Information: 

ClientLendlease 

Team: ASPECTOCULUSJunglefyCollins and Turner

Photography: Michael Wee, Rory Gardiner

Year: 2017


项目信息
客户:联实集团
设计团队:ASPECT,OCULUS,Junglefy,Collins and Turner
拍摄:Michael Wee, Rory Gardiner
设计时间:2017




评论


请 [登录] 后评论