欧莱雅德国总部 | HPP建筑事务所

点击收藏 [ 建立属于你自己的在线项目数据库,带你一起进入知识管理时代 ]

640.webp.jpg



世界知名500强公司欧莱雅于二十多年前进军德国市场,如今,这家法国企业在其公司所在地杜塞尔多夫设立了新的德国总部。新总部所在的地平线大楼(The Horizon)坐落于Kennedydamm大街,由HPP建筑事务所设计。


L'Oréal, the celebrated Fortune 500 Company, has entered the German market for over 20 years. In recent years, the French corporation has set up its new German headquarters in its business location: Düsseldorf. The Horizon - the brand new building where it is based, is located on the Kennedydamm Street and was designed by HPP Architects. 


640.webp (1).jpg

640.webp (2).jpg


该公司全体员工已于2017年12月搬入新的办公室。时尚的法国品牌,严谨的德国建筑,全新的工作环境无疑将会激发这家日化巨头产品设计的新灵感。


The employees have already moved into the new building in December 2017. Fashionable French brands, rigorous German architecture, the brand-new working environment will absolutely spark this cosmetics giant with new product-designing inspirations.


640.webp (3).jpg
640.webp (4).jpg


这座60米高的大楼已成为杜塞尔多夫北部一座全新的标志性门户。它是一栋高层的云片状建筑,总建筑面积为22,000平方米,共有16层,由The Developer项目发展公司和HPP事务所共同完成。


The 60-metre-high building is the new, highly visible gateway to the north Düsseldorf. It’s a 16-storey tower that has a gross floor area of 22,000 m², which was implemented by the project development company "The Developer" together with HPP Architects.


640.webp (5).jpg


HPP通过巧妙设计的移位楼层制造出了堆叠交错的水平效果。“楼层如交错的盒子般彼此堆叠,建筑的整体显得轻盈而透明,产生了宛若岩层运动般的视觉效果。”HPP事务所高级合伙人Volker Weuthen介绍说。


HPP's design has created an outstanding horizontal effect through its partially shifted floors. “The building emerges like stacked boxes, light and transparent, thus generating an impressive visual appearance like strata movement,” explained Volker Weuthen, HPP’s Senior Partner-in-Charge.


640.webp (6).jpg
640.webp (7).jpg
640.webp (8).jpg


双层幕墙结构使用多孔的外层玻璃并设计了可开启的窗户,这样做可以配合中央新风系统引入充足的新鲜空气,同时能够有效减缓风阻。交错的楼层设计在建筑的窄面生成了许多露天阳台,人们可在此饱览莱茵河风光,或者眺望杜塞尔多夫北部的葱郁美景。


The double façade construction with perforated outer glass cladding allows windows to be opened, as an addition to the central ventilation system, while reducing the wind resistance. On the gable side of the building, the displacement of floors creates for each office floor a furnished terrace, where the staff can have a view over the River Rhine, or enjoy the lush green scenery of north Düsseldorf. 


640.webp (9).jpg
640.webp (10).jpg
640.webp (11).jpg


进入大楼时,映入眼帘的是以白-金为主色的入口大厅:这一色彩方案为该集团所有楼层的34个不同品牌提供了同一种优雅而洁净的背景环境。3层到14层办公区的交流空间设计则风格各异:无论其是走怀旧风格还是更为现代感的路线,都由使用该楼层的员工们共同决定。


When entering the building, the visitor is welcomed by a white-gold interior. This color scheme provides an elegant yet restrained setting across all floors of the Group with its 34 different brands. The communication zones of the office environments, from the 3rd to the 14th floor, on the other hand, were designed into different styles: whether an area was executed in shabby chic or in a modern style was decided by the employees of the respective floor. 


640.webp (12).jpg
640.webp (13).jpg
640.webp (14).jpg
640.webp (15).jpg
640.webp (16).jpg


每个办公楼层的入口前厅都设有独特的“到达区”,酷似行政酒廊,十分适合用作非正式情境交谈的场所。宽敞的餐厅位于二层,拥有400个用餐席位,此外,一片大小迥异的圆形座椅仿佛零星散布的群岛,构成了额外的休憩区域。


In the entrance areas of the office floors, lounge-like “landing zones" are ideal places for informal communications. The spacious restaurant and cafeteria have 400 seats on the second floor; besides, they offer round islands of seats as additional retreats. 


640.webp (17).jpg
640.webp (18).jpg
640.webp (19).jpg


相连的侧翼顶楼还有250平方米的椭圆形露天平台“Sky Lounge”,很适合在闲暇时分充分享受阳光自然。露台可从餐厅区域直接到达。


To take a break in the sunshine, the 250 m² elliptical roof terrace on the adjoining flat building, the so-called Sky Lounge, can be reached from the dinner area. 


640.webp (20).jpg
640.webp (21).jpg


首层设有多个教室,可接待访客进行培训课程,它们可经由两层通高的大堂直接抵达。第15层拥有一处可眺望杜塞尔多夫全景的露天平台。该楼层十分适合举办各种活动:楼层设计有大小各异的空间,可依据需求灵活安排各种活动和会议。这些是事务所同合作方共同设计完成的。


On the first floor there are the academy rooms, where guests could be invited to take training courses. They can be directly reached via the two-storey entrance lobby. The 15th floor has a terrace with a grand view over Düsseldorf; this floor could be used for various events: there are various multi-spaces for events and conferences, which are designed together with further partners.


640.webp (22).jpg
640.webp (23).jpg
640.webp (24).jpg


除了共计1,000个固定工位的开放式工作区域之外,这一全新的办公环境还设有890处灵活的办公点:包括大量创新思考的小隔间,会议室,电话间和一个无音室。员工可依据偏好来自由选择坐着或站立办公,既可以同团队一起边讨论边工作,必要的情况下又可以利用充沛的静谧空间不受干扰地完成某项任务。


In addition to the open-space areas with a total of 1,000 permanent workplaces, the new working environments provide an additional 890 flexible workplaces: these include a large number of smaller think tanks, meeting rooms, phone booths and a silent room. It is left for the employees themselves to decide whether they prefer to work in a seated or standing position, whether they need to work with a team, or, if necessary, take advantage of one of those many retreats to focus on a task with zero distraction. 


640.webp (25).jpg640.webp (26).jpg
640.webp (27).jpg
640.webp (28).jpg


所有办公楼层都有一个共同特点,即在中央区域有一个半开放式、或者完全开放的会议室,围绕此会议室整齐排列成片的开放式办公区域。天花板、墙壁和地板安置的高水准吸音材质,以及办公桌旁边的垂直吸音板,共同保证了开放的办公空间拥有高品质的声音效果。


Each office floor is characterized by a meeting zone in the central area, semi-closed or completely open, around which the open working landscapes line up. The open-space areas offer high acoustic quality, which was achieved by an above-average sound absorption coefficient of the ceiling, wall and floor materials as well as vertical acoustic panels at the desk.


640.webp (29).jpg
640.webp (30).jpg


随着此次搬迁,欧莱雅的员工们也革新了他们的办公方式。开放式的工作环境和大量可选择的办公空间,使员工们可为不同的任务选择最佳的工作环境。为了最大程度地满足使用者们个性化的需要,室内设计新开发了大约1,000种定制家具,其中包括仿照该栋建筑外观而设计的“欧莱雅产品架”。这栋地平线大楼的建筑本身和内部设计彼此互补,相得益彰。


Along with the relocation, the employees of L'Oréal have renovated their way of working. Thanks to the open working environments and plenty many alternative workplaces, employees can choose best places for every job. Furthermore, a total of about 1,000 special furniture units were developed, to best meet the individual needs of the users, including the "L'Oréal product shelf", which resembles the shape of the building. The interior design of tower Horizon and the architecture itself complements one another.


640.webp (31).jpg
640.webp (32).jpg
640.webp (33).jpg


开放式的内部设计也能通过该建筑的玻璃立面向外呈现出来——“这座透明的大楼向整个城市开放,表达了该公司不仅仅对其雇员负责,还肩负着对整个社会的责任感。新总部以一种特别的方式完美传达了欧莱雅品牌的价值观。”事务所高级合伙人Volker Weuthen说。


The open interior design is also reflected on the outside in the glass façade of the building: "The transparent house opens up to the city, symbolizes that the corporation is committed not only to the employees, but also to the whole community. The new headquarters conveys the values of the L'Oréal brand in a special way," said Volker Weuthen, HPP’s Senior Partner.


640.webp (34).jpg
640.webp (35).jpg

◎首层平面图  Ground floor plan

640.webp (36).jpg

◎二层平面图 Second floor plan

640.webp (37).jpg

◎标准层平面图Standard floor plan



工程档案


项目名称:欧莱雅地平线“J1”

地点:Johannstrasse 1, 杜塞尔多夫

业主:The Developer (Horizon的子公司)

承租方:欧莱雅德国

建筑设计:HPP Architects

高级合伙人:Volker Weuthen

项目经理:Christoph Ebert

室内设计经理:Wolfgang Miazgowski

长度:90 m

进深:16 m

高度:60 m

建筑面积:25,000 m²(地上)

总建筑面积:38,000 m²

使用面积:22,000(地上)

绿建:目标DGNB 金奖

起建日期:2015

竣工日期:2017


Project Name: L'Oréal Horizon "J1"

Location: Johannstrasse 1, Düsseldorf

Client: The Developer

Tenant: L'Oréal Germany GmbH

Architect: HPP Architects Ltd.

Senior Partner: Volker Weuthen

Project Manager: Christoph Ebert

Interior Design Manager: Wolfgang Miazgowski

Building lengths: 90 m

Building depth: 16 m

Height: 60 m

GFA above ground: 25,000 m²

GFA total: 38,000 m²

NFA: 22,000 m² above ground

Certification: DGNB Gold targeted

Start of Construction: 2015

Completion: 2017



  相关推荐



评论


请 [登录] 后评论

项目概况
  • 手机扫码分享
   |   沪ICP备09047808号-12   |     沪公网安备 31011002000571号   |     工商亮照