奥园·恩平泉林黄金小镇 | 骏地设计

点击收藏 [ 建立属于你自己的在线项目数据库,带你一起进入知识管理时代 ]

640.webp.jpg

奥园·恩平泉林黄金小镇
Spring Forest Gold Town
广东恩平 ENPING, GUANGDONG
 
“人们为了生活,聚集于城市,
为了生活得更好,留居于城市。”
——亚里士多德


"People gather in the city for their lives,

In order to live better, stay in the city."

——Aristotle


 
距离城区不到8公里的地方,有一处山水秘境,林泉之幽胜,山谷之深远,让人遐想不已、心神向往——不出城廊而获山水之怡,身居闹市而得林泉之趣。
 
Less than 8 kilometers from the city, there is a fairyland of mountains and rivers, let people get the joy of nature while live in the city.



640.webp (1).jpg

泉林黄金小镇位于中国首个温泉之乡广东省恩平市,紧邻深茂高铁恩平站,实现环珠三角一小时高铁生活圈,是一个兼度假和旅居为一体的综合体项目。


 
The Gold Town is located in Enping City, Guangdong Province, the first hot spring town in China. It is a comprehensive project combining vacation and residence.
 
▼基地实景图 Base Photo


640.webp (2).jpg

珍藏万泉湖3,000亩天空之境
12,000亩湖居理想实现地
水岸栖息,诗意自成
 


围绕温泉、亲子、养生三大主题,秉承“师法自然,天人合一”的设计理念,为您开启集天然、休闲、养生于一体的全新度假之旅。


 
With three key themes of hot spring, family and health, the Gold Town provide new vacation experience of nature, leisure.
 
▼规划理念  Planning Concept 


640.webp (3).jpg

▼规划结构   Planning Structure


640.webp (4).jpg

以泉林生态岛/淘金小镇/CLUB MED酒店为核心,高铁站连接湖心岛形成整个小镇的空间景观活力轴,串联商业街、景观大道及湿地公园。13KM慢氧环形自行车赛道、生态景观步行绿道,为您健康保驾护航。


Taking Quanlin Ecological Island / Gold Rush Town / CLUB MED Hotel as the core, the high-speed rail station connects Huxin Island to form the spatial landscape vitality axis of the whole town, connecting the commercial street, the landscape avenue and the wetland park. 13KM bicycle track, ecological landscape walking way, to protect your health.


康养度假、自然亲子、隐世奢居,文化竞技四组团相辅相成,在青山绿水拥抱之中,乐亦无穷。


 
Healthy vacation, family time, seclusion, cultural competition four groups complement each other.
 
▼整体鸟瞰图  Aerial View


640.gif

▼概念草图   Conceptual Sketch
 


640 (1).gif

 ▼彩色总图  Site Plan


640.webp (5).jpg

 
▼功能分布图 Functional Map


640.webp (6).jpg

▼本次设计用地范围 The Site Area


640 (2).gif

本次规划建筑总面积约为40万㎡,分为7-1#、7-3#、11#三个地块,规划产品有度假公寓,湖景公寓,联排及合院别墅,沿景观大道分居两侧,依地而建,临水而栖,登高望远,享受山水之乐。

 

The planned total construction area is about 40Wm2, divided into three plots of 7-1#, 7-3#, and11#. The planned products include vacation apartments, lake view apartments, courtyard villas which are separated along the landscape road. 

 

01
观湖·拥山
Lake & Mountain


水清林深
水清石出鱼可数,林深无人鸟相呼


640.webp (7).jpg

| 11#地块·建筑|
11# Plots And Building
湖光秋月两相和,潭面无风镜未磨
遥望万泉山水翠,白银盘里一青螺
 
▼11#地块鸟瞰图 11# Plot Aerial View


640.webp (8).jpg

 

建筑之间错开有序排列,在有限的空间布局内实现最优的景观朝向,最大化观湖景观,使得每一户每一居室,都有很好的景观视野。


 
With the smart design of  spatial layout, each room has the perfect view of the landscape.
 
▼11#地块高层剖面图 11# Plot Villa Section


640.webp (9).jpg

通过筑台观景,以达到最大化户数观湖景效果,同时形成开敞式架空地下室,节省成本。


 
The building is raised, allowing more residents to view the lake view, while the basement space is also increased to saving costs.
 
▼11#地块效果图 11# Plot Rendering


640.webp (10).jpg

▼11#地块效果图11# Plot Rendering


640.webp (11).jpg

透过通透的玻璃幕墙将窗外自然生态的壮丽景致尽收眼底。深灰色的幕墙色彩使建筑充满现代简约主义,低调而优雅,在呼应周围景观的同时,亦成为区域中心的一道风景。


 
The view from the window is unobstructed, and the dark gray curtain wall reflects minimalism.


▼典型住宅平面图 Typical Residential Floor Plan


640.webp (12).jpg

入户景观花园,满目绿意的归家体验;开敞厨房,缤纷度假生活;7.2m的大宽厅,度假休闲两不误,主卧空间利用效率高,营造宽阔舒适的休憩空间;次卧舒朗,超大尺度景观阳台,惬意度假生活。

The landscaped garden, spacious kitchen, hall and balcony, also the fully utilized bedroom space make the holiday more enjoyable.
  


| 7-1# & 7-3#地块·建筑 |

7-1# & 7-3 # block-Architectural

空山不见人,但闻人语响

返景入深林,复照青苔上


 
▼7-1#、7-3#地块鸟瞰图 7-1#, 7-3# Plot Aerial View


640.webp (13).jpg

 
青山远黛,云自留,若问归处,
山林似水,小径幽
远山呼唤,近山环抱
 
▼7-3#地块立面效果图  7-3# Plot Elevation


640.webp (14).jpg

 

轻盈流动的外立面、强调横向线条的飘逸感,立面轻盈流动;采用现代几何的图形,竖向简洁的体量构图,讲究序列规则,简约对称,竖向三分式构图,主体立面通过外墙材质的对比,塑造形体的雕塑感和现代感。自由延续的横向阳台,端部细节的圆角处理,增强了整个滨海度假的气息。


 
The light flowing facade, simple and symmetrical which is sculptural and modern. The rounded corners of the details of the horizontal balcony enhance the vacation atmosphere of the entire coastal resort.
 
02
筑墅·造境
Villa & Fairyland

乐隐居世
独坐幽篁里,弹琴复长啸
深林人不知,明月来相照
 
▼11#地块别墅效果图 11# Plot Villa Rendering


640.webp (15).jpg

| 11 #地块别墅区 |
11# Plot Villa Area
 
▼11#地块空间结构图 11# Plot Space Structure Diagram


640.webp (16).jpg

 
建筑围园,分而不散;外实内虚,自成天地
空间流动,尺度得当;秩序井然,公私分明
多重院落,宜静宜动;坐北朝南,南入为主
 
▼11#地块别墅效果图 11# Plot Villa Rendering


640.webp (17).jpg

 
▼11#地块别墅负一层平面图  Basement Floor Plan


640.webp (18).jpg

垂直院楼,南北双首层,宽敞客餐厅,家庭聚餐,好友会晤游刃有余,超大专属景观庭院,惬意的度假体验。


 
Vertical courtyard, spacious dining room, making family dinners and friends gathering more free.
 
▼11#地块别墅一层平面图 First Floor Plan


640.webp (19).jpg

停车入户,尊贵归家感受,客厅南北双庭院,南北通,双层花园院落,有天有地,推窗即景,尊享私属书房,安得一隅纵览文墨书香。


 
Private parking, double courtyard, double-decker garden and private study room, let people feel at home.
 
▼11#地块别墅二层平面图  Second Floor Plan


640.webp (20).jpg

迴游动线,双套配置,搭配南向大露台,美景尽揽;主卧南北通透,视野开阔,阳光和煦清风流连。

 

Large terrace facing south, the main bedroom is open to the north and south, giving the room a wide view.


▼11#地块别墅效果图 11# Plot Villa Renderings  


640.webp (21).jpg

640.webp (22).jpg

640.webp (23).jpg

640 (3).gif

 ▼11#地块别墅立面图 11#Plot Of Villa Elevation 


640.webp (24).jpg

 
| 7-3#地块别墅区 |
7-3#Plot Villa Area
仙灵秘境  隐匿禅居  天伦乐土  传世格调
 
▼7-3#地块空间结构图 7-3#Plot Space Structure Diagram


640.webp (25).jpg

公共的景观廊道形成视觉通廊,将别墅和高层分区布置,独立分区和出入口设计,使别墅静谧安静,高端别墅依景观大道平行排列,层层退台,依山旁水,花里林居,将景观资源最大化利用,以沙林度假为主题丰富景观,营造度假大盘的体验感。

 

The public landscape corridor separates the villa from the high-rise, the separate entrances and exits to make the villa stay far away from the noise. The high-end villas are arranged in parallel along the landscape avenue to create the sense of vacation.


▼7-3 #地块别墅剖面图 7-3 # Plot Villa Section

640.webp (26).jpg

台地结合地下室赠送,形成下沉式的负一层庭院空间,形成前三后四的空间效果。


The platform is combined with the basement to form a sunken courtyard space.



▼7-3#地块别墅效果图 7-3# Plot Villa Rendering


640.webp (27).jpg

▼7-3#地块别墅立面图   7-3# Plot Villa Elevation


640.webp (28).jpg

▼7-3#地块别墅实景图  7-3# Plot Villa Real Photo  


640.webp (29).jpg

▼7-3#地块别墅实景图  7-3# Plot Villa Real Photo  


640.webp (31).jpg

▼7-3#地块别墅实景图  7-3# Plot Villa Real Photo  

640.webp (30).jpg

▼7-3#地块别墅实景图  7-3# Plot Villa Real Photo  

640.webp (32).jpg

▼7-3#地块别墅室内实景图 7-3#Plot Villa Indoor Real Photos


640 (4).gif

立面材料采用仿砂岩,仿石漆,铝方通,暖色系的深浅搭配,采用现代的构造和工艺,去掉多余的装饰和繁琐的一些细部构造,塑造一种现代的简洁和力量美,稳重品质之中不失现代简约,端庄之中不失愉悦。
 
The facade material adopts modern structure and craftsmanship, removes the extra decoration and cumbersome details, and creates a modern simplicity.
 
03
游园·入梦
GARDEN & DREAM

偶得幽闲境、遂忘尘谷心
| 11#地块示范区 |
11# Plot Demonstration Area


新中式度假风"以景作画、画中有诗、诗中有境"


空间
递进式四重感光境界


640.webp (33).jpg

▼11#地块示范区概念空间分析  Conceptual Spatial Analysis

640.webp (34).jpg

▼11#地块示范区效果图 11# Plot Demonstration Area Renderings

640.webp (35).jpg

▼11#地块示范区效果图 11# Plot Demonstration Area Renderings


640 (5).gif

 
| 湿地公园·景观 |
Wetland Park·Landscape
 
泉·林·涧
山水之韵·绿色之心
亲子主题儿童乐园

▼湿地公园景观总图 Wetland Park Landscape General Map


640.webp (36).jpg

▼湿地公园景观功能结构   Landscape Function Structure 


640 (6).gif

▼驳岸设计  Revetment Design


640 (7).gif

▼湿地公园鸟瞰实景图 Wetland Park Aerial View


640.webp (37).jpg

▼湿地公园实景图  Wetland Park Real Photos


640 (8).gif

▼景观实景图  Landscape Photos


640.webp (38).jpg

640.webp (39).jpg

640.webp (40).jpg

跋山涉水、翻山越岭,去探索自然,去追问生命的意义,是忙忙碌碌的现代人非常憧憬的一种浪漫化的生活方式。


It is a romantic lifestyle that busy people embarrassed by exploring the nature to pursue the meaning of life.


 
群山环绕,宁静致远,湖波荡漾,临水而居
林雾弥山,汤泉延年,回归自然,返璞归真
 


项目获奖 Awards


2019 第四届REARD全球地产设计大奖

商办类铜奖

2019 REARD Real Estate Star Design Award

Bronze Awards in Commercial


 
项目信息:
业主名称:恩平金辉煌旅游开发有限公司
项目地点:广东省 江门市 恩平市
规划&建筑&景观设计:深圳市骏地建筑设计有限公司
室内设计:上海骏地建筑设计事务所股份有限公司
设计总顾问:张嵘、陈卫伟
规划团队:胡超、许名峰、胡润杰、卿斌
建筑团队:沈振中、李博文、陶渲鹏、陈焕标、简红兵、董祖茵,郑宜武,许倩
景观团队:余倩绮、车磊、郑婷婷、方梦、王晓骏、陈静静
室内团队:张娟、叶子良、许佳、王漪平、陈亚迪、 郭歌、万思佳、金新权、陈赛飞、吴涛淀
规划面积:建设用地3.6平方公里,总用地7平方公里
建筑面积:约406,000㎡
景观面积:230,000㎡
设计时间:2018年
 
Project Information:


Owner Name: Enping Jinhuihuang Tourism Development Co., Ltd.

Project Location: Enping City, Jiangmen City, Guangdong Province

Planning & Architecture & Landscape Design: Shenzhen JUND Architects Design Co., Ltd.

Interior Design: Shanghai JUND Architects Co.,Ltd.

General Design Consultant:  Robin Zhang,William Chen

Planning Team: Joe Hu, Mingfeng Xu, Runjie Hu , Bin Qing

Architectural Team: Zhenzhong Shen, Ronia Li, Xuanpeng Tao, Huanbiao Chen, Hongbing Jian,  ZuyinDong, Yiwu Zheng , Qian Xu

Landscape Team: Rain Yu, Lei Che, Tingting Zheng, Meng Fang, Xiaojun Wang, Jingjing Chen

Interior Team: McLisa Zhang, Ziliang Ye, Jill Xu, Jeff Wang, Shandy Chen, Ge Guo, Sijia Wan , Kapor Jin, Safe Chen, Tery Wu

Planned Area: 3.6 square kilometers of construction land, total land area of 7 square kilometers

Building Area: 406,000 ㎡

Landscape Area: 230,000 ㎡

Designtime: 2018


  相关推荐



评论


请 [登录] 后评论

项目概况
  • 手机扫码分享
   |   沪ICP备09047808号-12    |     沪公网安备 31011002000571号   |     工商亮照