意大利皮耶蒙特地区政府大楼 | FUKSAS
阅读:2564 2021-02-21

项目客户 Client | Regione Piemonte

状态 Status | 在建

面积 GFA | 20,000 sqm

功能 Programs | 办公,会议中心,图书馆,托儿所,停车场

建筑及室内设计 Architectural & Interior Design | Studio Fuksas

工程 | Engineering: Ai Engineering; Manens Intertecnica

结构设计 Structural Design | Ai Engineering; Studio Sarti

声学顾问 Acoustics | AStudio


640.webp.jpg

640.webp (1).jpg

皮耶蒙特地区政府大楼项目 (上) | Regione Piemonte Tower (Top)

设计草图 (下) | Sketch (Bottom) 


靠近灵格托地区的皮耶蒙特地区政府大楼建筑面积为95,000平方米,是马希米亚诺·福克萨斯负责的“Ex Fiat Avio”地区重建的总体规划的一部分。


The location of the Regione Piemonte Tower, close to the Lingotto area, is on a building area of 95,000 square meters and it is part of the masterplan signed by Massimiliano Fuksas for the redevelopment of the area “Ex Fiat Avio”. 


640.webp (2).jpg

640.webp (3).jpg

皮耶蒙特地区政府大楼项目 (上) | Regione Piemonte Tower (Top)

周边城市设计 (下) | Masterplan (Bottom)


该总体规划项目面积达317,350平方米,是一个集RFI(意大利铁路网)和奥林匹克场馆建筑在内的大型城市改造项目。


The masterplan consists of a total surface of 317,350 square meters and includes a large intervention of urban transformation that concerns the RFI (ReteFerroviaria Italiana – Italian Rail Network) plots of ground and the ones where the Oval Olympic structure stands.

640.webp (4).jpg

640.webp (5).jpg

皮耶蒙特地区政府大楼项目 (上) | Regione Piemonte Tower (Top)

塔楼模型 (下) | Regione Piemonte Tower Model (Bottom)


皮耶蒙特地区政府大楼将丰富都灵的天际线,并成为意大利最高的塔楼之一,其高度将达到205米,地上有42层,地下有2层。在未来,它将能够容纳2600名员工及多达2000多名访客。该建筑包括三大个功能区:塔楼部分将以皮耶蒙特地区政府办公空间为主;拥有两层的地下天井空间为办公室服务设备空间所用;而公共服务中心是一幢独立的建筑物,其与塔楼相连,提供会议中心,图书馆,视听图书馆,托儿所等多项功能空间。服务中心的外立面由玻璃面板和铝板交替组成,两者均可部分打开。


The tower, that will insert itself into the skyline of Turin, is going to be one of the tallest towers in Italy with its 205 meters in height and 42 floors above ground and 2 floors underground. It will be able to accommodate 2,600employees and over 2,000 visitors. The building consists of three main elements clearly distinguished by functions: the tower, where all the offices of RegionePiemonte are located; the underground courtyard on two levels that accommodates all the office services; the Service Centre, a formally independent building, connected to the tower that hosts the congress centre, the library, the audiovisual library, with the nursery at the base. The outer skin of the Service Centre is made of glass panels alternating with aluminium ones, both partially openable.


640.webp (6).jpg

塔楼与服务中心连接处 | Courtyard in between Tower and Service Centre


大厦底座的大堂空间是一个45 x 45米的正方形体量,其被置于一个双层立面空间中,而大厦顶部的屋顶花园则是大楼的一个至高点。塔楼的入口大厅的特点是从地板到天花板之间的巨大空间,那里有一些带有不同倾斜度的横向“叶片”构筑物,它们不仅折射光线并将其引导至需要采光的功能空间,也同时创造了有趣的空间体验及万花筒般的光影效果。


The volume of the Tower, with the 45 x 45 meters base, is enclosed in an imposing double-skin glass façade, whose top will end with a roof garden. The entrance lobby of the Tower is characterised by a large floor-to-ceiling void where there are some transversal “blades” with different inclinations that refract and lead the light to some certain spaces that need it, and also create interesting spaces with a kaleidoscopic play of light effect.


640.webp (7).jpg

室内效果 | Interior


该项目的室内设计也同样出自福克萨斯事务所;工程,结构和声学咨询由Ai Engineering和AiStudio负责;同时,Manens Intertecnica和StudioSarti也为该项目的工程及结构部分提供技术支持;而岩土工程研究则由Geodata S.p.A完成。


The interior design of the project is curated by Studio Fuksas; the engineering, structure and acoustic consultancy are completed by Ai Engineering and Ai Studio; the engineering and structural consultancy are supported by Manens Intertecnica and Studio Sarti respectively; the geotechnical study was done by Geodata S.p.A.





评论


请 [登录] 后评论

关于项目