东原南京印长江 | RDA景观
阅读:2981 2021-11-18

640.webp.jpg

Dowell Riveria Impression

Nanjing, Jiangsu



树影婆娑灯火摇曳

方寸天地漫悦生活

造,一座城中花园

赴,一场自然之约

Quivering and flickering 

the shadow of the tree, the light

Romantic and joyful life

A garden-like residence in the city

An encounter with the nature




640.webp (1).jpg
640.webp (2).jpg

At the corner of the downtown area

It is an unassumingly hidden city dwelling






闹市偏安一隅

不事张扬的隐市栖居



于都市中心方寸之间,将现代简约的风格注入社区,以低调内敛的设计手法来表达富有内涵的场地精神,创造花园式的景观空间与社群场所,展现生活最真实的样子。


Within the limited space of the downtown area, the designers instill modern and simple style into the community, and adopt the low-key and simple design to express the connotative spirit of the site, creating garden-like landscape spaces and community places to show the truest aspects of life. 



640.webp (3).jpg
640.webp (4).jpg
640.webp (5).jpg
640.webp (6).jpg



回归设计的本质,遵循施法自然的法则。多层级动线与空间移步换景,重塑归家礼序。枝叶婆娑灯火摇曳,微风拂过水面折射出一座自然花园。


They return to the essence of design and follow the laws of nature. They use multi-level movement lines and move-and-change sceneries, reshaping the order of returning home. With the branches and leaves quivering and the lights flickering, the breeze blows across the water to reflect a natural garden.


640.webp (7).jpg
640.webp (8).jpg
640.webp (9).jpg
640.webp (10).jpg

Feel the quality of the space

And have an encounter with artistic life







感受空间的质感

赴一场生活的艺术之约



酒店式入口非常规尺寸的雨棚结合白色灯膜的设计,时尚精致且呈现出如艺术品般的高级感,践行永恒之美。泛大堂空间及休闲HUB不仅在视觉上给人恢弘大气的震撼,还在心理上营造奢华尊贵的归家氛围。


The unconventional size of the hotel-like canopy, combined with the design of the white lamp film, is fashionable and exquisite, and presents a sense of high quality like a work of art. It is a representation of eternal beauty. The pan-lobby space and leisure HUB not only give people a magnificent feeling visually, but also create a luxurious and noble homecoming atmosphere psychologically.



640.webp (11).jpg
640.webp (12).jpg
640.webp (13).jpg
640.webp (14).jpg



阳光透过精致的格栅在地面渲染出朦胧的光影之美,错落有致的园林景观为空间平添几分层次,一花一草,一树一木皆透露着生活的诗意。光影交错重叠,孩童嬉笑追逐温暖了整个静谧的中庭空间。


The sun shines through the delicate grille to render the beauty of hazy light and shadow on the ground. The patchwork garden landscape adds layers to the space. Each flower, grass, tree and wood all reveal the poetry of life. The light and shadow overlap, and children laugh and chase to light up the entire quiet atrium space.



640.webp (15).jpg
640.webp (16).jpg
640.webp (17).jpg
640.webp (18).jpg
640.webp (19).jpg
640.webp (20).jpg


Build a garden in the city

To have a close dialogue with nature







建一座城中花园

一次与自然的亲密对话



运用现代简约的设计语言,打造纯粹简约的花园居所,搭建家与自然的交互空间以满足住户对自然返璞的追求。温暖而富有质感的景观软装与周围空间相得益彰,邻里会客厅让住户放慢脚步驻足停留,周到的细节处处体现人性化关怀与细腻用心,与空间同频,共同呈现出有度假感的居住环境。


We use modern and simple design language to create a pure and simple garden residence, and build an interactive space between home and nature to meet the residents’ pursuit of nature and simplicity. The warm and textured landscape decoration complements the surrounding space. The neighborhood living room allows residents to slow down, stop and stay for a while. The thoughtful details reflect humanized care and delicate intentions, which are tuned with the space, and together present a living environment that residents may feel like they are on holiday.



640.webp (21).jpg
640.webp (22).jpg
640.webp (23).jpg
640.webp (24).jpg



下沉阅读花园匠心独具,将自在与舒适切实融入生活,在构建社群交互空间的同时,筑造有温度、有价值的社区生活。一次次亲密对话,一场场阅读之旅,都将在这里悄然发生。


The Sunken Reading Garden is unique in its ingenuity, integrating ease and comfort into life. While building an interaction space, it also creates a warm and valuable life for the community. Close conversations and readings will happen here quietly.



640.webp (25).jpg
640.webp (26).jpg



乔木搭建出林荫小道的骨架,植物的营造更贴近花园的氛围,葱郁的草木唤醒内心对自然的渴望,植物在这里自然生长肆意绽放。水面微皱,灯光映衬下的居者,归家的每一步皆是放松与幸福。


The arbor builds the frame of the tree-lined path, the plants create an atmosphere similar to the garden, the lush vegetation awakens the inner desire for nature, and the plants grow naturally and bloom freely here. The water surface is slightly rippled, and the residents under the light take every step to go home with relaxation and happiness.



640.webp (27).jpg
640.webp (28).jpg
640.webp (29).jpg
640.webp (30).jpg
640.webp (31).jpg


Romantic and joyful life

Start a new experience of residential life







漫悦生活

开启住区生活新体验



东原南京印长江把花园搬进家园,景观采用新加坡花园式的住宅设计理念,用现代流畅的线条,精致的细节呈现,精心布置的植物绿化,打造高品质、自然舒适的生活体验。


Nanjing Riveria Impression has moved the garden into its home. The landscape adopts the Singapore garden-style residential design concept, with modern smooth lines, exquisite details, and carefully arranged plants and greenery to create a high-quality, natural and comfortable living experience.



640.webp (32).jpg



项目名称:东原南京印长江

业主单位:东原集团南京公司

景观设计:RDA景观设计事务所
项目地点:江苏,南京
设计时间:2018年1月

设计面积:12000m²

设计团队:任轶男,蔡仕伟,刘畅天,孙艺璇,王哲赟,章龙飞,惠慧,董春燕

拍摄单位:IAM岸木摄影



Project name: Dowell Nanjing Riveria Impression

Client: Dowell Group Nanjing Branch 

Landscape Design: Rand Design Associates
Project location: Nanjing, Jiangsu Province 
Design: 1/2018
Design area: 12000m²
Design team: Yinan Ren, Shiwei Cai, Changtian Liu, Yixuan Sun, Zheyun Wang, Longfei Zhang, Hui Hui, Chunyan Dong

Photo credits:  IAM Photography


ARCHINA 所有平台上发布的项目、招聘、资讯等内容,均由第三方提供或系统自动收录。资料版权属于第三方,若信息不实或涉及版权问题,需要版权方和第三方沟通,ARCHINA 将配合对接,并在确认无误后删除涉及版权问题的信息,相应的法律责任均由资料提供方承担。部分系统自动收录的内容,如有侵权,可与我们联络删除。


评论


请 [登录] 后评论

关于项目