大连万科·公园都会 | 赛肯思景观
阅读:1677 2022-04-19

640.jpg



迎着暖阳

触碰植物刚冒出的新绿

漫步海岸的曲线肌理

感受海带来的宽广壮丽

与缠绵流动的心绪

和家人一起享受浪漫的归家时光

Facing the warm sun

Touching the fresh greenery of the plants

Stroll along the curvilinear texture

of the coast and feel the vast

magnificent lingering

and flowing mood brought by the sea

Enjoy a romantic homecoming

with your family



640 (1).jpg
640 (2).jpg
640 (3).jpg
640 (4).jpg



大连,多元浪漫之都,国际花园城市

项目位于辽宁省大连市甘井子区

未来城市中心,将作为枢纽新城助力大连

建设"开放创新之都,魅力海湾名城"

作为大连最具发展潜力的核心区域

设计以场地为中心,打造周边居民活动场地

形成与城市链接的多功能复合社区

Dalian, the city of diversity and romance

the national garden city

The project is located

in Ganjing, Dalian, Liaoning

The design takes the site as

the center to create a venue

for surrounding residents' activities

Form a multifunctional

complex community linked to the city



640.png



640 (1).png



本项目业态分为三个板块:

园区住宅板块、配套商业板块

及城市公园板块

此次设计范围为园区板块

及商业板块交接部分

A地块主入口空间

定义为整个园区的最美归家轴线打造

The project format is

divided into three sections

The scope of this design

is the park sector

and the handover part of

the business sector

The main entrance space of Plot A

Defined as the most beautiful

home axis of the entire park



640 (5).jpg



设计通过外部打造城市级公园景观

内部营造“一街一轴四花园”社区景观

为人们带去可参与的城市共享交流空间

从而形成一个充满魅力的、融合的

有温度的、有归属的城市社区

实现“家住公园里,离尘不离世”的

公园住宅生活,打造未来都会

城市中的花园理想家

Design through the creation of

external city-level park landscapes

Internally create a community landscape

Bring people a participatory urban shared

communication space resulting in

an attractive and integrated

An urban community

with warmth and belonging

Realize the concept of "living in the park

and staying away from the noisy world"

Creating an ideal garden home

in the future urban city



640 (6).jpg



此次项目旨在打造

"商业+园区+公园"多功能复合社区

设计以归家动线(商业空间—归家大堂

礼仪对景—宅间花园—入户花园)为引导

串联轴线上的四重归家模块

商业空间(迎宾广场、口袋花园)

归家大堂、礼仪轴线(对景)、景观会客厅

营造出和谐邻里的社区氛围

This project aims to create

a multifunctional complex community

The design is based on

the home moving line as a guide

Quadruple home module on tandem axis

Commercial space homecoming lobby

etiquette axis, landscape living room

Create a community atmosphere

of harmonious neighbors



640 (7).jpg
640 (8).jpg

迎宾广场作为归家轴线的第一个节点

利用点景大树、椭圆形景观环岛

打造出海归港气氛

IP形象及潺潺流水

营造出入口的品质感、昭示性,指引前行

在这里,不仅仅是归家的入口

更是兼具社交与休闲的公共空间

城市的未来生活,将从这里开始

Enter port as the first node of the axis

Make use of big trees and oval landscapes

around the island

Create an atmosphere of returning home

Gurgling water and IP image

create a sense of quality

and guide the way forward

Here, it's not just the entrance to home

It is a public space for both social and leisure

The future life of the city will start here



640 (9).jpg
640 (10).jpg
640 (11).jpg
640 (12).jpg

在露天的商业空间里

我们希望,创造一处充满人情味的空间场所

让居民在白天休息时,能够坐下来收获快乐

于是,我们利用建筑退让及内凹空间

结合原有的海浪式平面线性

在商业空间中

打造了一处曲线下沉式的口袋花园

高大的银杏树阵带来了城市森林的感觉

繁密枝叶掩映之下

远处的归家大堂好似隐于山林之中  

In an open-air commercial space

We hope to create a space full of emotions

Allow residents to sit and reap the joy

when they rest during the day

Therefore, we use the building setback

and the concave space

Combined with the original wave-like plane

and linear in commercial space

Created a curved sunken pocket garden

The tall ginkgo tree array brings the feeling

of an urban forest

Shaded by dense foliage

The homecoming lobby in the distance seems

to be hidden in the forest



640 (13).jpg
640 (14).jpg
640 (15).jpg
640 (16).jpg
640 (17).jpg
640 (18).jpg
640 (19).jpg


精致的花境随着高低错落的种植池静静生长

微缩的绿意空间,放慢了行人的脚步

让人们在这里驻足,停留,享受放松的一刻

The delicate flower border grows quietly

with the scattered planting ponds

The miniature green space slows down

The pace of pedestrians

Let people stop here to

stay and enjoy a moment of relaxation


640 (20).jpg
640 (21).jpg

640 (22).jpg

一路穿行绿意

现代、简约的高品质跌水景观

成为礼迎归家之人的序曲

归家大堂隐于跌水之后

一路禅意清雅

归家的心境也变得沉静而清宁

Walking through greenery

Modern, simple

high-quality water drop landscape

becoming a prelude to travelers

The home lobby is hidden

after falling into the water

The way of Zen is elegant

and the mood of returning home

has become quiet and peaceful



640 (23).jpg
640 (24).jpg
640 (25).jpg

随着归家大堂进入园区

迎面而来一场清新的绿景

劲松、山石、绿野、清风

共同构成淡雅凝练的山水意境

与远处的景观会客厅

形成咫尺千里的山水对景

Enter the park with the home lobby

The natural modern landscape painting

comes into view

Grass, trees and rocks

long and meaningful

Constitute an elegant

and concise landscape artistic conception

Living room with distant landscape

Forming the opposite scenery

of mountains and rivers within a thousand miles



640 (26).jpg
640 (27).jpg640 (28).jpg
640 (29).jpg
640 (30).jpg

景观会客厅是最具社交意义的自然生活场

户外休闲、邻里交流、会客访友

温馨的美好时刻,都将在这里发生

设计用砾石、碧水、绿植

打造自然宁静的禅意空间气氛

构筑社交生活场的宁静底色

The landscape living room

is the most social natural life field

Outdoor leisure

neighborhood communication

meeting guests and friends

Warm and beautiful moments will happen here

Gravel, clear water and green plants 

build a quiet background for social life



640 (31).jpg
640 (32).jpg
640 (33).jpg

曲线金属格栅廊

穿梭于中庭空间中

在一抹柔和轻盈中

感知生活之美

透过格栅

朦胧的植物及园内之景

漏出几分斑斓

Curved metal grill gallery

Travel through the atrium space

in a touch of softness

Perceive the beauty of life

Through the grill

Hazy plants and garden scenery

leaked a bit gorgeous


640 (34).jpg


天朗气清

在会客厅中与友人品茗赏景

与邻里闲话家常,旷野清风

山水佳境中,自成一景

Clear sky

Enjoy a cup of tea

with friends in the living room

Gossiping with the neighbors

the breeze in the wilderness

In a beautiful landscape

a scene of its own


640 (35).jpg



生活,是一场流动的艺术

整个轴线景观

由远及近,由动及静

将社区、自然、商业空间

自然的聚集在了一起

生活在其中的人

向内感知自我,向外感知四季

治愈的海风,流动的诗意

就这样,走进了生活的日常

构成一幅生动、缱绻的时光画卷

Life is a flowing art

whole axis landscape

from far to near

from movement to stillness

Combining community

nature and commercial space

naturally come together

People living in it

perceive yourself inward

perceive the four seasons outward

Healing sea breeze, flowing poetry

In this way, into the daily life

Constitute a vivid and slender time picture




PROJECT INFO

项目信息

项目名称:大连 万科·公园都会

业主单位:大连万科

景观设计:成都赛肯思创享生活景观设计股份有限公司

IP设计及空间雕塑:成都赛肯思创享生活景观设计股份有限公司

项目规模:景观设计面积:6188㎡

项目地址:辽宁省大连市甘井子区张前路

设计时间:2020年10月—2021年6月

竣工时间:2021年8月

项目摄影:刘聪


ARCHINA 所有平台上发布的项目、招聘、资讯等内容,部分由第三方提供或系统自动收录。资料版权属于第三方,若信息不实或涉及版权问题,需要版权方和第三方沟通,ARCHINA 将配合对接,并在确认无误后删除涉及版权问题的信息,相应的法律责任均由资料提供方承担。


评论


请 [登录] 后评论

关于项目