南通金融小镇办公 | COLORFULL昱景设计
阅读:1429 2024-03-11



01

南通金融小镇

BACKGROUND
项目为南通金融小镇内一处独立花园别墅。2023年9月由南通市人民政府联合上海鹏欣集团共同推动建设,利用南通国宾花园酒店既有的26栋独立花园别墅进行改造,为各类金融组织、金融产业和金融人才、金融服务集聚发展提供酒店、休闲、商务会谈等一站式服务,打造具有全国影响力的金融特色小镇。
The project entails the renovation of one of the independent garden villas within Nantong Capital Harbor. In September 2023, the Nantong Municipal People's Government, in partnership with Shanghai Pengxin Group, launched the redevelopment initiative targeting all 26 existing independent garden villas at Nantong Guobin Garden Hotel. The primary objective of this transformation is to establish a comprehensive service hub catering to diverse financial organizations, industries, talents, and services. This initiative will offer integrated hotel accommodations, leisure facilities, and business negotiation amenities, with the overarching goal of establishing a nationally renowned financial characteristic town.

南通金融小镇  Nantong Capital Harbor

南通金融小镇坐落于南通市狼山风景区与长江滨江绿廊交汇处,背靠狼山、面朝长江。绿树掩映中的欧式花园别墅,宁静的自然气息扑面而来,开敞的阳光草坪,感受到视野的开阔。

Nantong Capital Harbor is located at the intersection of the Langshan Scenic Area and the Yangtze River Riverside Green Corridor, with Langshan at its back and facing the Yangtze River. The European garden villa, nestled among green trees, brings a tranquil natural atmosphere, and the open sunlight lawns offer expansive views.

项目区位分析 Project Location

项目室外环境分析  Landscape


如何合理高效的利用空间,如何充分利用室外景观优势,营造出平和松弛的开放多元化的办公环境,是本案的关键。

The key to this case lies in the strategic utilization of space in a rational and efficient manner, as well as maximizing the benefits of the outdoor landscape to foster a serene, conducive, and diversified office environment.





02

接待大厅

LOBBY

在平面布局中整合原始柱体结构,干净利落的线条勾勒出金融空间的高级感。接待大厅完全开敞互联,功能多变,除了可供接待访客及日常休息,与门厅连通后亦可容纳团队聚会及活动。
The plan integrates the original column structure with clean, crisp lines that outline the sophistication expected of a financial setting. The lobby, characterized by its open and interconnected layout, serves as a versatile space accommodating various functions. Beyond visitor reception and daily respite, it seamlessly extends to the entrance hall, facilitating team gatherings and events.

洽谈室大面积落地窗,让自然仿佛近在咫尺,绝佳的视野与采光,绿植以舒展的姿态连接室内外,共同创造出丰富灵动的内外关系。空间使用者被最大程度地引入自然中,让树叶婆娑和鸟鸣雎鸠重塑人们的空间感受。

Featuring expansive floor-to-ceiling windows, the negotiation room invites nature into the workspace, providing picturesque views and ample natural light. The presence of lush greenery further blurs the boundaries between indoor and outdoor spaces, fostering a relaxed and dynamic ambiance. Occupants are enveloped in a natural environment, where the rustling of leaves and melodious chirping of birds redefine their spatial experience.




03

中庭

ATRIUM

中庭挑空空间作为前厅的焦点空间,月洞门隔断建立视线关联、增加竖向空间层次,以当代设计语言诠释东方审美隔断不作为功能限制的边界,而是作为介绍的边界,将即将遇见的事物与环境片段以艺术的方式展现出来。

The atrium, positioned as the central feature within the lobby, employs moon gates to establish visual connections and introduce vertical spatial dimensions, blending Eastern aesthetics with contemporary design principles. Rather than acting as mere functional dividers, the partitions function as artistic introductions, offering glimpses of forthcoming encounters and environmental elements in an aesthetically pleasing manner.



04

开放办公

OPEN OFFICE

开放多元的办公空间使得工作模式变得更加通透,满足不同个体的办公需求,鼓励员工去发现、交流、分享,重建一种全新的办公序列。

The open and diverse office space fosters transparency in work modes, catering to the diverse needs of individuals and promoting a culture of exploration, communication, and collaboration among employees. This innovative approach redefines the traditional office workflow.

楼梯为载体,形成了一条串联起一至三层的垂直动线。楼梯下方的造景引人注目凝神,以情绪引导为空间场景的转折作铺垫。玻璃轻盈的漂浮感,使其呈现出光感通透与澄澈的高级质感。

Functioning as a pivotal element, the staircase facilitates vertical circulation, seamlessly connecting the first to the third floor. Adorned with captivating landscaping, the area beneath the staircase serves as a visually engaging transition within the spatial landscape. The use of glass imparts a sense of weightlessness and luminosity, enhancing transparency and imbuing the space with a refined, high-quality aesthetic.





05

高管办公

EXECUTIVE OFFICE
简约现代的开间布局,宽敞开阔的待客区域层次,既是办公空间亦可承载社交空间属性,颠覆了传统办公室的单调氛围,艺术的细节精心融入日常的舒适之中,呈现空间的奢雅格调和身份的质感,营造一种艺术空间的办公体验。
The executive offices feature a sleek and contemporary design, boasting expansive and multifaceted guest areas. Beyond serving as functional workspaces, they are imbued with the essence of a social environment, effectively challenging the conventional notions of office monotony. Artistic elements are seamlessly woven into the fabric of everyday comfort, epitomizing the luxurious style and distinctive identity of the space. This meticulous attention to detail culminates in an office environment that transcends the ordinary, offering an unparalleled artistic experience.



06

茶室

TEAROOM
茶室方正典雅,得体而舒展。光线渗透进来,通过间隙标记出室内的节奏空间;器物、卷轴画等展现富有人文精神的东方审美志趣

The tearoom exudes a sense of squareness, elegance, propriety, and relaxation. Natural light filters through, defining the indoor space rhythmically through subtle gaps. Utensils and scroll paintings adorned within the tearoom epitomize the humanistic spirit inherent in Eastern aesthetics.



07

花园办公

LANDSCAPE

在这景观视野极佳的环境之中,保留场地内多样化的自然景观,并对其进行梳理和修复。室外作为办公空间的拓展,引入阳光和自然仿佛置身于公园的办公休闲场所。

In this environment boasting stunning landscape vistas, the diverse natural features of the site are carefully preserved, organized, and rejuvenated. Seamlessly integrating the outdoors as an extension of the office environment. This approach invites sunlight and nature indoors, creating a setting akin to working and relaxing in a garden.

设计图纸 / Design Drawing

景观功能分区  Landscape

一层总图  Site Plan

项目信息 / Project Info

项目名称:南通金融小镇办公

项目地点:南通

客      户:南通鹏欣投资发展有限公司

项目面积:约900㎡

设计范围:室内精装修,景观设计,灯光设计,标识设计

设计单位:COLORFULL 昱景设计

项目设计 & 完成年份:2023

主创设计师:赵宗阳、小野良介

设计团队:靳天雨、秦志伟、管晨、李晓烨、张凡星

摄影及视频:张大齐

Project name: Office of Nantong Capital Harbor
Project location:Nantong, China
Client:Nantong Pengxin Investment development Co., LTD
Gross Area:about 900sqm
Design Scope: Interior, Landscape, Lighting, Visual Design
Design:COLORFULL YUJING DESIGN
Design year & Completion Year:2023
Design Director:Sunny Zhao, Ryo Ono
Design Team:Jin, Zhiwei Qin, Chen Guan, Xiaoye Li, Fanxing Zhang
Photography And Video:Daqi Zhang


本文来自于时尚办公网微信公众平台,版权归时尚办公网所有


评论


请 [登录] 后评论