江阴中海 · 阅澄江 | 都境景观
阅读:4694 2021-06-06

640.webp.jpg

阅澄江示范区位于江阴市核心地段,产品定位为高端改善型社区。

JIANGYIN MANSION is a demonstration zone in the core area of Jiangyin City, and it is positioned as a high-end community mainly for improved type family.


基地被环城南路、观凤路环绕,周边配套资源丰富,东面紧邻八佰伴商业综合体。

The site possess abundant supporting resources, because it is not only surrounded by two main urban roads -SOUTH HUANCHENG ROAD and GUANFENG ROAD, but also close to YAOHAN  Commercial Complex.


基于周边较好的市政界面,景观希望营造开放、半开放的空间,对周边形成友好界面,有利于让客户感知优质配套资源。

Based on great municipal interface, we hope to create open and semi-open spaces, which are friendly to surrounding environment, meanwhile can make customers to feel the high-quality supporting resources.

640.webp (1).jpg

位于两条市政路交汇处的界面是项目的最佳展示面,以交汇处为界,东面是面向商业中心较为开敞的展示界面,北面因有老旧小区,公交站台和电线杆等不利视线,景观通过绿化和局部景墙的设计对视线进行管控。

The interface located at the intersection of two urban roads is the best display surface. Bounded by the interchange site, the east display interface, facing commercial centre, is more open. By contrast, the north display interface has to be controlled by the greening and landscape wall because of unfavorable sight


640.webp (2).jpg

我们希望该项目的主角是绿化,景观通过最大化的绿化空间,提供宜人的人行通廊和半公共的花园景观。

We wish the landscaping can play a major character in the project, so we maximized the greening space to provide pleasant pedestrian corridors and semi-public garden.

640.webp (3).jpg

平面是复杂的,但基本组成元素却是简单的折线几何图形,设计师希望用工业构造的方式去建造景观,注重结构的清晰性和空间的连续性。

The plan image looks complex, but the basic design element is actually simple polyline geometry. Because designers hope to build the landscape by industrial construction art, which is focusing on the clarity of the structure and spatial continuity.

640.webp (4).jpg

市政十字路口交汇处,借助场地内外近1米的高差,营造层级的水景跌落,通过折线的韵律使其艺术化,用人工的手法模拟自然水流的运动规律。

Because of the height difference of nearly 1 meter inside and outside the site, we construct a hierarchical waterscape at the municipal intersection. To make the waterscape more artistic, we also put the rhythm of the polyline to use, as well as simulating the law of water movement.

640.webp (5).jpg

640.webp (6).jpg

 

入口门楼设置了酒店式接待服务,让置业顾问第一时间为客户提供服务,门楼墙体运用了白色爵士白大理石小规格竖向铺贴,该工艺对施工质量要求极高.木纹转印格栅采用横向布置,拉长了门楼的横向展示面,也为廊内提供了光影的渗透,建成后门楼呈现出度假酒店般的入口氛

围。

Ahotel-style reception desk is set up at the entrance gate, allowing real estate consultants to provide services to customers effectively. The wall of the gate architecture is paving vertically with small specifications of white jazz white marble, which requires extremely high construction quality. The wood grain transfer grill is arranged horizontally, which elongates the horizontal display surface of the gate building, and also provides the penetration of light and shadow to the gallery. After the completion of the gate building, it presents the entrance atmosphere of a senior resort hotel.

640.png

640.webp (7).jpg

640.webp (8).jpg

640.webp (9).jpg

640.webp (10).jpg

进入花园空间,设计延长了流线,希望人们能够在花园中多停留一些时间。

Entering the garden space, the design extends the streamline, hoping that people could stay longer time in the garden.

640.webp (11).jpg

640.webp (12).jpg

 哈普林曾说“如果将自然界的环境放在都市环境中,可能会变得很不自然,在都市尺度及都市人造环境中,应该存在都市本身的造型形式,依据对自然的体验来进行设计,将人工化了的自然要素插入环境,把这些事物引入都市,是基于某种自然的体验,而不是对自然简单的抄袭。”

Lawrence Halpring said " If the natural environment is placed in the urban, it may be extremely unnatural.There should be the shape and style of urban itself within the urban scale and urban artificial environment. In other word, we should introduce natural experience into the city rather than just simple plagiarism of the nature."


中心水景结合建筑入口水幕帘设计,由不同层级的台地错落交叠而成。园路围绕水景蜿蜒而上,花园因为动线和水景的关系呈现出连续流动的空间,这是一种愉快的空间体验,也隐喻了长江之水为这座城市注入的活力。

The central waterscape, which is composed of different levels of terraces, was designed combined with the water curtain in front building entrance . The garden road winds up around the waterscape. So there exist one relationship between streamline and the waterscape, and it is the relationship that make the garden presents a continuous flowing space.It is a pleasant space experience and also a metaphor for the vitality of the water of the Yangtze River into the city.

640.webp (13).jpg

640.webp (14).jpg

640.webp (15).jpg

640.webp (16).jpg

640.webp (17).jpg

 

统一的白色种植池,富有韵律的节奏变化。植物设计中配置了不同叶形的植被,大叶植物点缀其中,营造出自然放松的度假氛围。

The naturally relaxing holiday atmosphere permeates the garden, due to the unified white planting pool, rhythmic rhythm changes, as well as the plant design equipped with different leaf-shaped vegetation. Besides, what should be mentioned is that large leaf plants play the role of embellishment.

640.webp (18).jpg

640.webp (19).jpg

640.webp (20).jpg

天空吧作为室内会客厅的延伸,也是未来大区生活场景的体现。面向开阔的草坪空间,视野开阔。

As an extension of the indoor living room, The Sky Bar is also a reflection of the life scene in the future community, facing the open meadow space with wide sight range.

640.webp (21).jpg

640.webp (22).jpg

640.webp (23).jpg

640.webp (24).jpg

最终我们希望植物能够成为主角,建筑是被绿色包裹的状态,仿佛从花园中生长而出,轻松的度假氛围和现代的美学构图为项目注入了独特的气质,而这种气质正是基于功能之上的灵魂所在。

All in all, we hope the landscape become the main character in the project, so that the architecture can be wrapped in the greening, as if it was grow out of the garden.The relaxing holiday atmosphere and modern aesthetic composition bring unique temperament into the project. And the atmosphere based on the function is the soul of the project. 

640.webp (25).jpg

640.webp (26).jpg


项目名称:中海 · 阅澄江

项目地点:江阴市

景观面积:2600㎡

建成时间:2021年3月

委托甲方:中海地产苏州公司

景观设计:USAD都境景观

建筑设计:深圳市库博建筑设计事务所

室内设计:深圳市春山秋水设计有限公司

景观摄影:河狸景观摄影


ARCHINA 所有平台上发布的项目、招聘、资讯等内容,部分由第三方提供或系统自动收录。资料版权属于第三方,若信息不实或涉及版权问题,需要版权方和第三方沟通,ARCHINA 将配合对接,并在确认无误后删除涉及版权问题的信息,相应的法律责任均由资料提供方承担。


评论


请 [登录] 后评论

关于项目