虹口宝华商业广场 | GreenbergFarrow

点击收藏 [ 建立属于你自己的在线项目数据库,带你一起进入知识管理时代 ]

-  创造令人印象深刻的零售空间

Creating new and exciting retail spaces

-  创造崭新的饮食体验 

Creating new and exciting eatery experience

-  创造社区的公共中心 

Creating a central community heart space

640.webp.jpg

山阴路风貌保护区完整记载了一个世纪前的中国新文化运动历程,时代更迭,21世纪的我们希望创造并构建全新的互联环境,给历史旧区带来更多的可能。

Shanyin Road Landscape Reserve completely records the history of China's new cultural movement a century ago. The 21st century, we hope to create and bring business chance to connect the old historical areas and further life.

项目背景

Background


GreenbergFarrow为上海宝华集团设计的虹口宝华商业广场即将完成,它将是一个融合于文化历史保护区的商业新地标,同时也展现了宝华集团独特的商业眼光。

Hongkou Baohua Plaza which is the design from Greenberg Farrow's for Baohua Group is nearing completion. The building will be a new commercial landmark integrated into the Cultural and Historical Reserve. Meanwhile, it demonstrates the unique business vision of Baohua Group.

640.webp (1).jpg

项目位于上海市山阴路风貌保护区,山阴路,长山路,四川北路,溧阳路交界
场地面积7960.5㎡,建筑面积:60000㎡
640.webp (2).jpg

地理位置Location


设计理念

Concept


建筑立面模拟山谷的形态,模仿天然翡翠石的纹理和首饰折叠艺术来展现洞天之美。
Treatment of façade mimics the natural valley, it is designed as natural jade stone and folding jewelry arts to show the cavernous beauty.

640.webp (3).jpg
640.webp (4).jpg


通过建筑体量所形成的层层退台,其将成为人们室外休息的区域,在避开周边喧闹街道影响的同时,可俯瞰周边历史保护建筑。
Based on the massing design, the terraces provide people space for having rest and away from the noisy traffic. At the same time, people can enjoy the beautiful view for the surrounding historical conservation area.
640.png

概念演变concept development

640.webp (5).jpg
640.webp (6).jpg
640.webp (7).jpg
640.webp (8).jpg
640.webp (9).jpg
640.webp (10).jpg
640.webp (11).jpg
640.webp (12).jpg
为了确保场地北侧风貌保护住宅建筑冬至日的日照有效时间不少于连续一小时,在项目设计前期通过太阳高度角计算出由北向南退台形态。
In order to ensure the continuous sunlight is not less than on hour at the winter solstice of the historical residential buildings in the north side. Through the calculate of solar height angle, the terraces are designed to retreat from north to south.
640.webp (13).jpg

日照分析Solar Analysis

640.webp (14).jpg

日照分析Solar Analysis


技术图纸

640.webp (15).jpg
640.webp (16).jpg
640.webp (17).jpg
640.webp (18).jpg

现场图

640.webp (19).jpg
640.webp (20).jpg
640.webp (21).jpg
640.webp (22).jpg
640.webp (23).jpg

640.webp (24).jpg

End


业主:上海宝华集团

设计机构:GreenbergFarrow

面积:约60,000平方米

地点:上海市虹口区四川北路2000号

完成时间:2020


  相关推荐



评论


请 [登录] 后评论

项目概况
  • 手机扫码分享
   |   沪ICP备09047808号-12    |     沪公网安备 31011002000571号   |     工商亮照