北京绿城西山云庐售楼处 | SWS Group
阅读:2080 2022-11-25

640.jpg

640 (1).jpg

640 (2).jpg

640 (3).jpg

640.gif

“三山五园”泛指清代北京西北郊的皇家园林集群。“三山”指香山、玉泉山、万寿山,“五园”指静宜园、静明园、颐和园、圆明园、畅春园。



绿城·西山云庐位于北京西五环外,八大处南面,处于金顶山路与刘娘府路交界处。西山云庐北侧的八大处,曾是帝王的家庙,后来成了北京人释放身心的游园去处。项目背靠西山,面朝永定河引水渠,北望香山,山水环抱,浑然天成,区位条件得天独厚。

Trees Villa is located outside Beijing's West 5th Ring Road, south of Bada, at the junction of Jindingshan Road and Liuniangfu Road. The project is backed by the West Mountain, facing the Yongding River diversion canal and looking north to Xiangshan, with unique location conditions.

640 (4).jpg

提取皇城元素,遵循传统的对称建筑格局,借鉴紫禁城中轴对称的平面布局,将礼序和仪式感贯彻于空间打造,形成自然与建筑、历史与当代的时空对话。

项目的主体建筑仿浙江宁波天一阁形式,是重檐歇山式建筑,为结构六开间楼房,外观二层,中间有一夹层,实际上是三层楼房。文澜阁是一处典型的江南庭院建筑群,也有皇家建筑均衡对称、庄重严谨的特点。

The main building of the project imitates the form of Tianyi Pavilion in Ningbo, Zhejiang, and the structure is a six-bay building, with two floors in the exterior and a mezzanine in the middle, which is actually a three-story building. Wenlan Pavilion is a typical Jiangnan courtyard complex, which also has the characteristics of balanced symmetry, solemnity and rigor of royal architecture.
SWS Group 合伙人&项目设计总监 李建国

SWS Group 室内设计团队与绿城再度联手,充分结合北京的历史文脉和城市肌理,延续「现代形,东方意」的精神内核,将大气礼序小桥流水巧妙结合,将传统文脉和东方气韵转译为现代设计语言。这里将成为社区园林中观赏西山景致的绝佳地点,脉脉西山与繁华都市成为窗前画卷,溯源自然与人文的养心乐土。

SWS Group's interior design team collaborated with Greentown once again, fully combining Beijing's historical context and urban fabric, continuing the spiritual core of "modern shape, oriental meaning", translating traditional context and oriental charm into modern design. It will become an excellent place to enjoy the scenery of the West Mountain in the community garden, which is a nurturing paradise for tracing the origin of nature and humanities.

640 (5).jpg

640 (6).jpg640 (2).gif

640 (7).jpg

640 (8).jpg

640 (9).jpg

640 (10).jpg

640 (11).jpg

640 (12).jpg


「旧文脉」「新元素」融合的现代设计构思贯彻始终,对「共生、对比、参透、互动」的概念融入,空间策略以「体块穿插、光线引入、融合景观、品质细节」为关键词,提炼「卢师夕照、烟雨鹃声、层峦晴雪、虎峰叠翠」的主色调,解构重组一个具有东方意与现代形交融的生活美学馆,隐秘而动人,在低调和纯粹中迸发艺术表现力。


The modern design concept of integrating "old context" and "new elements" is implemented throughout, and the concept of "symbiosis, contrast, transparency and interaction" is integrated, and the spatial strategy takes "volume interspersion, light introduction, integration of landscape, quality details" as the keywords, extracts the main colors of "Lu Shi's sunset light, smoke and rain sound, layers of clear snow, and tiger peaks and green peaks", deconstructs and reorganizes a life aesthetics museum with oriental meaning and modern shape, which is secret and moving, bursting artistic expression in low-key and pure.


640 (3).gif空间轴测图

640 (13).jpg

莹润光滑的透光玉石与大理石和古铜色金属碰撞,溯源中式气韵,重塑东方匠人礼序,以简练、明朗的线条构筑中正、现代的空间格局,彰显一脉相承的恢弘。

The lustrous and smooth translucent jade collides with marble and bronzed metal, tracing the Chinese charm, and constructing a neutral and modern spatial pattern with simple and clear lines.


640 (14).jpg

640 (15).jpg

640 (16).jpg

640 (17).jpg

640 (18).jpg

水吧台仿佛为空间创造了一处“水乡之境”,碧绿色大理石与玻璃相互映衬,为空间创造雅致、闲适、灵动的生活区。古树茶味,历久弥香,闲雅逸然的书墨文气,浑厚情韵倏尔引发东方的遐想,渲染着空间的地域文化底蕴。

The coffee bar seems to create a comfortable and elegant place for the space", and the turquoise marble and glass reflect each other, creating a relaxed and flexible living area for the space.

640 (19).jpg

640 (20).jpg

640 (21).jpg

640 (22).jpg

640 (23).jpg

对美好生活与理想山居的探索,于西山不可复制的生态资源之上,打造得天独厚的居住谧境,与皇家园林的景色为伴,致敬这份珍贵的城市山居情怀。

In this project, the design team explored a better life and ideal mountain residence, using the precious ecological resources of Xishan Mountain and the scenery of the royal garden to create a beautiful residential environment in Beijing.

640 (24).jpg

640 (25).jpg640 (26).jpg

640 (27).jpg


项目信息


业主:绿城中国

项目地址:北京

项目名称:北京绿城西山云庐售楼处

业主管理团队:绿城华北区域公司京西片区

目面积:530㎡ 

硬装设计:SWS Group

设计总监:邬斌 李建国

硬装前期团队:王磊 徐旭 乔滢浩                 

硬装后期团队:叶甄颖 陈晓琳 刘浩然 钱鑫   

效果表现总监:秦军

效果表现团队:朱指华 张浩 桐 王珊珊

摄影:杜莐 




ARCHINA 所有平台上发布的项目、招聘、资讯等内容,部分由第三方提供或系统自动收录。资料版权属于第三方,若信息不实或涉及版权问题,需要版权方和第三方沟通,ARCHINA 将配合对接,并在确认无误后删除涉及版权问题的信息,相应的法律责任均由资料提供方承担。


评论


请 [登录] 后评论

关于项目