旭辉∙江山雲出售楼中心 | IFG伊波莱茨建筑设计

点击收藏 [ 建立属于你自己的在线项目数据库,带你一起进入知识管理时代 ]
Dialogue between man and nature: A sales centre as an art gallery on the outskirts of mega city Chongqing.

建筑如雕塑融入江湾与山体中,将它转换为一件雕塑艺术品,为客户提供了一个印象深刻和值得回忆的空间,创造了一场人与自然之间的对话。

640.webp.jpg

Millennials are China's most affluent demographic. They are young, wealthy and lifestyle-oriented. Yet they also long to experience nature and to live a sophisticated, artistic lifestyle that transports them away from the world of the fast-paced mega city. So the new sales centre for real estate developer CIFI in Chongqing is more than just an elegant sales space for new-build apartments – it is a symbol of customer desires and an important communication tool for CIFI.


目前,越来越多的购买人群在渴望体验大自然、体验一种精致、富有艺术气息的生活方式,能够让他们远离大城市的繁忙与嘈杂。旭辉∙江山雲出售楼中心位于重庆悦来生态区的一线滨江山巅之上,不仅是一座新建楼盘售楼处、更是客户梦想的象征,旭辉与客户沟通的重要平台。这座标志性建筑代表了一种居住理念,用极简和回归自然的设计语言表达着对大自然的敬畏。

640.webp (1).jpg

640.webp (2).jpg

640.webp (3).jpg

A sales centre like an art gallery
On the outskirts of Chongqing, in a wooded and mountainous region, stands the striking CIFI Sales Center – an exceptional meeting place that, viewed from the outside, already resembles an art gallery. Inside the fully glazed building, furniture and works of art function as exhibits: reflecting the surrounding landscape in their form, structure and surface quality, they foster a dialogue between nature and art. To underscore the gallery-like character of the space, we used a colour spectrum of finely graduated white and grey tones.


目前重庆居民总数已超过3千万,是世界具有代表性的大都市之一。旭辉∙江山雲出售楼处坐落在树木森郁、植被环绕的重庆城市边缘,建筑如雕塑融入江湾与山体中——这是一座独特的展示空间,仅从外观就让人联想到艺术画廊。在玻璃幕墙的映衬下,感觉家具和艺术品始终如创作对象一般:它们从外形、结构和表面上反映周围的景观,以此形式促进与艺术和自然的对话。在这里,我们将客户的需求和意愿柔和地延伸到各个小空间中。为了突出建筑所具有的特性,我们采用了简单、冷静但又不失高雅的白色与灰黑色的搭配,强调室外景观为空间带来的震撼感。

640.webp (4).jpg

640.webp (5).jpg

640.webp (6).jpg


Inside-outside flow
Thanks to its translucent glass façades, the two-storey sales building merges with the surrounding landscape to form a harmonious whole. This establishes a connection to nature. Thus visitors are reminded that the new residential area is closely connected to nature – a bucolic refuge beyond Chongqing. The alignment of the glass façades and the generously sized panes produce a spacious and generous spatial effect: 1,700 m2 of inside-outside flow on the horizontal plane.


建筑幕墙由玻璃和钢结构打造,线条流畅简洁,科技感和未来感十足。由于四面均为半透明的玻璃外墙,这座两层楼高的全悬挑空间得以融入到周围景观中,成为一个和谐的整体。这种大胆的设计手法把外部景观引入室内,实现与自然环境的联通,增进内心与外在、人与自然之间不断延续的对话。来访者肯定会注意到,新住宅区是如此亲近自然,绝对是躲避大都市喧嚣的世外桃源。玻璃幕墙的布局和窗格大小给予空间相应的宽敞度,营造出通透舒适的效果:仿佛在1700平方米内水平方向上,内外景观之间相互流动。

640.webp (7).jpg

640.webp (8).jpg


Customer journey in a dual sense
The sales centre not only opens into nature, it also opens toward the customer – in the form of an intuitive customer journey over two floors. On touring each floor, visitors are not able to see everything at once, but it reveals the CIFI residential world much more intensively. On the lower floor, everything is about brand and place, while the upper floor introduces the construction project itself. The various components are illuminated from different perspectives and presented in the best light, also using multimedia. Thus the customer journey opens up new perspectives to visitors in a dual sense, introducing them to an architecture with a view and to a whole new way of living.


旭辉∙江山雲出售楼中心不仅展开双臂拥抱大自然,室内空间弧形墙体与空间的功能布局带来的流动性引导者整个参观动线。沿着两层之间的艺术旋转楼梯,空间开启一段更加直观的参观旅程。到访者在来回穿梭的过程中无法“一览无遗”,能够更深入、集中地探索旭辉生活空间,体验通透飘逸的光影美学。一层主要包含品牌展示和楼盘信息介绍等主题,夹层与第二层则是关于在售楼盘展示、沙盘区及商谈区。售楼中心内每个角落从不同角度设置照明,穿插多媒体形式以呈现最佳展示效果。借助这种方式,我们让客户在幽静的艺术空间中慢慢享受旭辉带来的生活理念与艺术格调、开拓对项目的全新的视野。

640.webp (9).jpg

640.webp (10).jpg

640.webp (11).jpg

640.webp (12).jpg



  相关推荐



评论


请 [登录] 后评论

项目概况
  • 手机扫码分享
   |   沪ICP备09047808号-12   |     沪公网安备 31011002000571号   |     工商亮照