德国伍珀塔尔城市广场建筑设计 | 查普门泰勒建筑设计

点击收藏 [ 建立属于你自己的在线项目数据库,带你一起进入知识管理时代 ]

640.webp.jpg

640.webp (1).jpg

640.webp (2).jpg

城市广场是位于德国伍珀塔尔的一栋Primark的五层旗舰店,是德国大型城市重建项目的核心部分,将伍珀塔尔的火车站连接到市中心。城市广场与通往伍珀塔尔市中心的铁路通道相结合,是现代与历史建筑的碰撞,令人印象深刻。


A five-storey flagship store for Primark, City Plaza is the centre piece of a large urban redevelopment project which links Wuppertal's railway station to the town centre. City Plaza marks the rail gateway to Wuppertal's city centre, forming part of an assembly of impressive historical buildings which define the remodelled square in front of the railway station.


640.webp (3).jpg

这栋五层楼的建筑占地2,000平方米,为Primark提供了四层零售空间以及位于第五层的办公空间和一个地下车库。 周边地区混合了多种建筑风格,包括战后的现代建筑和众多历史悠久的建筑。


The five-storey solitaire building sits on a 2,000m2 plot and provides four levels of retail space for Primark, an office space at level 5 and a basement garage. There is a mix of building styles in the surrounding area, including modern, post-war developments, but many buildings are historical.


640.webp (4).jpg

640.webp (5).jpg

城市广场坐落于岩石顶部,必须将其爆破才能提供地下停车场,服务通道和其他设施。 升级后的广场比例更加的人性化,建筑位置的精心选择营造了更亲切的感觉。曾经脏乱的环境被功能丰富的全新空间所替代,人们可以看到社区的巨大变化并享受改造之后带来的便利。查普门泰勒对整个区域的改造减少了火车站前广场的面积,并通过对主楼进行搬迁使得人流更加集中。


City Plaza sits on top of rock, which had to be dynamited away to allow for underground parking, service access and other facilities. The upgraded square's proportions are now more human in scale, with careful building positioning creating a more intimate feel. People now dwel land watch the world go by or wander around exploring in a space which was previously grubby and functional. It is now a positive experience to look around and appreciate the new sense of place there. Our transformation of the entire area reduced the size of the square in front of the railway station and created a much more human scale – for example by proposing the relocation of the main building to bring it into closer focus.


640.webp (6).jpg

640.webp (7).jpg

查普门泰勒希望将伍珀塔尔打造为一个融合传统与现代的社区,大楼采用醒目的现代设计,与历史悠久的建筑相碰撞,实现城市互补并给人留下深刻的印象。建筑物的弧形立面由黄铜板和玻璃覆盖,形成了醒目的“幕墙”,巧妙地引用了具有实质性和色彩的织物褶皱,从而提升了整个区域的外观和设计感,并改善了周围的公共空间。


Chapman Taylor wanted to present Wuppertal as a vibrant blend of the old and the new – with a contemporary design for a striking centre piece building which would help to achieve that in a way which would complement the wider urban context of impressive historical buildings. The building's curved façade is clad with brass panels alternating with glass to create a striking 'curtain wall', play fully referencing fabric folds with materiality and colours which lift the entire area's look and feel. The design lifts the area's look and feel along side the major improvements to the surrounding public realm. 


640.webp (8).jpg

项目的延伸部分改善了原来被忽视的火车站区,繁忙的城市枢纽每天被成千上万的铁路和公共汽车乘客所使用,他们的体验现在得以变得更加舒适。以前的火车站从市中心通过双车道切断,行人需要穿过一条不受欢迎的地下通道。 查普门泰勒将路段的高速公路降低了6m,并建造了一座新桥,两侧均为零售/餐饮店(已完全出租)。新桥改善了行人的体验,将车站与市中心无缝连接。


The wider project has transformed what was a neglected railway station district. The busy urban hub is used by tens of thousands of rail and bus passengers every day, and their experience is now much more pleasant. The railway station was previously severed from the city centre by a dual carriage way, and pedestrians had to walk through an unwelcoming underpass. That highway was lowered by 6m and a new bridge built, flanked on both sides by retail/F&B pavilions (fully let). The new bridge transforms the pedestrian experience, seamlessly linking the station with the city centre.


640.webp (9).jpg

640.webp (10).jpg

自从设计概念形成以来,城市广场就成为了伍珀塔尔进一步发展的催化剂,同时也成为在实体零售的未来不确定性期间如何更新城市中心的重要参考标准。城市广场是伍珀塔尔在战后时期完成的最重要的重建项目,并为伍珀塔尔未来的发展带来久违的自信。


City Plaza has become a catalyst for further developments in Wuppertal since its conception, and is now a key reference for discussions about how to regenerate urban centres during a period of uncertainty about the future of physical retail. City Plaza is the most important redevelopment project that Wuppertal has seen in the post-war era and is already a catalyst for further development – helping Wuppertal to regain its historic self-confidence.


640.webp (11).jpg

查普门泰勒的德国杜塞尔多夫办公室与投资者SignatureCapital共同打造的城市广场,于2016年荣获知名德国波利斯奖中的“再生城镇中心”类别。该项目还在2019-20欧洲房地产大奖中荣获“德国最佳零售建筑”的称号。同时,该项目已入围2019全球商业零售地产峰会大奖中“最佳零售城市中心改造”类别。


Chapman Taylor’s Düsseldorf studio, together with the investor, Signature Capital, won a prestigious German Polis Award for City Plaza in the "Regenerated Town Centres" category in 2016. The project has also won the 2019-20 European Property Award for "Best Retail Architecture in Germany". The project has been shortlisted for a prestigious 2019 MAPIC Award in the "Best Retail City Centre Regeneration"  category.


  相关推荐



评论


请 [登录] 后评论

项目概况
  • 手机扫码分享
   |   沪ICP备09047808号-12   |     沪公网安备 31011002000571号   |     工商亮照