特拉维夫佩雷斯和平之家 | FUKSAS
阅读:2682 2021-07-31

项目客户 Client | 佩雷斯和平中心

竣工时间 Completion Year | 2009

面积 GFA | 2,500 平方米

功能 Programs | 纪念堂

室内设计 Interior Design | 福克萨斯建筑事务所

景观设计 Landscape | TeMA

工程设计 Engineering | Rokach-Ashkenazi – Engineer, Consultant Ltd.

结构设计 Structural Design | Kal-Binian Ltd


640.webp.jpg
640.webp (1).jpg

佩雷斯和平之家 | Peres Peace House ©Amit Geron


致力于和平是一项具有深远意义且极为艰巨的任务。其既是一种精神状态,又是一种具有张力和乌托邦般的精神愿望,而这正是佩雷斯和平之家意在传达的一种情感。


To be dedicated to peace is an immensely taxing undertaking of profound ethical significance. Peace is not only a spiritual condition, but also an aspiration: tension and utopia. After all, this is all about the sensation and emotion that Peres Peace House is delivering.


640.webp (2).jpg

佩雷斯和平之家 | Peres Peace House ©Amit Geron


我们对未来的设想也是希望我们的孩子和下一代能够生活在一个更加美好的世界。


The projection of will into the future is also an expression of hope that our children and future generation will live in a better world.


640.webp (3).jpg

佩雷斯和平之家 | Peres Peace House ©Amit Geron


和平无法被封装,它是一种饱满且宁静的感知,并能通过某一场所或建筑物进行传递。


Peace cannot be enclosed in wrapping: it is, rather, a sensation of fullness and serenity that can be communicated through a place, or through architecture.


640.webp (4).jpg

层层堆叠的体量 | The Volume Layers ©Amit Geron


我想到了一种层层堆叠的表达方式,一座通过材料的交替变化表达了“时间”和“耐心”的建筑,从而重现这处曾饱经风霜之地。混凝土由多种沙土和集料制成;支撑起整栋建筑的石制地下室伴有两座长长的楼梯通向“休息”区域;整个空间被从上方透射而下的光线洒满,似乎在帮助我们忘记这尘世的烦扰,给我们注入积极的态度,填实我们的内心,告诉我们这正是我们与他人与会时所需要的态度。


I have thought of a series of layers, a building that represents "time" and "patience" in strata of alternating materials representing places that have suffered heavily. Concretecomposed of alternating and superimposed types of sand and aggregate. A stone basement to raise the building, a meeting place from which two long staircases leading to a place of “rest”, whose size and height, full of light from above, helps us to forget the troubles of the world, and fill us with the positive attitude that is needed for our meeting with other men and other women.


640.webp (5).jpg

多功能厅 | Auditorium ©Amit Geron ©Amit Geron


建筑物表皮的实墙面和半透明玻璃层层交替变化。日间,玻璃将光线过滤到室内,夜间又将室内的灯光引入室外,这种奇妙的景象与精神和物质上的信息通融贯通,赋予整个场地极具魅力的灵性。


The outside of the building has alternate layers of concrete and translucent glass. The transparency of the glass will filter the light through to the inside during the day, and by night will send it back outside, entrusting this magical image with the spiritual and concrete message the site will inspire.


640.webp (6).jpg

©


当代的建筑须以一种慰藉和引导的方式帮助我们应对源源不断的困难,这是一种衍生的的责任感,也是一种使命。


Architecture today must set itself as an aid, a hand to help us cope with the difficulties. This is a derived responsibility, and also a mission.

 


ARCHINA 所有平台上发布的项目、招聘、资讯等内容,部分由第三方提供或系统自动收录。资料版权属于第三方,若信息不实或涉及版权问题,需要版权方和第三方沟通,ARCHINA 将配合对接,并在确认无误后删除涉及版权问题的信息,相应的法律责任均由资料提供方承担。


评论


请 [登录] 后评论

关于项目