Luneurs Garde-Manger|hcreates
阅读:2309 2021-08-16

上海ITC商场Luneurs 法式全天早午餐概念店

Luneurs Opens French-inspired All-day Brunch Concept at ITC Shanghai


Luneurs Le Garde Manager 1.jpg


Luneurs法式全天早午餐概念店位于上海徐汇区新近开业的 ITC商场的二楼,是该品牌极受欢迎的面包店和冰淇淋店的延伸。hcreates力图将其打造成一个必打卡餐厅。 这一230平方米的转角空间拥有超高天花板,窗外是旧法租界区绿树成荫的静谧街道,景观极佳。设计旨在营造一种休闲的奢华感,并同时忠于Luneurs的品牌 DNA。


Tucked up on the second floor of the recently opened ITC in Shanghai’s Xuhui district, sits Luneurs French-inspired, all-day brunch concept. As an extension of their successful bakery and ice-cream stores, hcreates sort to create a destination venue. A 230sqm corner space with high ceilings and a view into the surrounding streets and green of the Former French Concession, the design looks to bring a sense of relaxed luxury while staying true to the DNA of Luneurs.


Luneurs Le Garde Manager 2.jpg

Luneurs Le Garde Manager 3.jpg


设计的色调参考了传统的法国元素和形式,选材结合了传统和现代风格。整体柜台选用粗切石板,配以具有对比性的轻质拉丝不锈钢橱柜,现代风格十足。木材、大理石、遮光窗帘和藤条则更具传统风格,烘托出温暖的氛围。每种材料均以现代方式表达,简洁的线条、柔软的面料色调和缟玛瑙带来轻盈精致的触感。


Referencing traditional French elements and forms, the interior pallet mixes both traditional and modern materiality. Rough cut stone slabs form monolithic counters with contrasting lightweight brushed stainless cabinetry keeping a contemporary tone. The use of timber, marble, sheer curtains, and cane provide warmth and tradition. Each expressed in a modern way, clean lines, soft fabric hues, and onyx bring a light and refined touch.


Luneurs Le Garde Manager 4.jpg

Luneurs Le Garde Manager 5.jpg


营造舒适的用户体验和适合全天用餐的氛围是设计的重要考虑。空间既有私密感又具影响力,适合与朋友相聚,也能够收获关注。座位的布置为每桌顾客营造私密的氛围,同时也将他们呈现在餐厅的环境中。柔和的粉红色缟玛瑙餐桌为食物提供了奢华的背景,并增添一丝魅力。


It was important to consider the experience of the user and create an atmosphere suited to all-day dining. Intimate but also impactful, a place to enjoy with friends but also to be seen. The seating arrangements were designed to create an intimate ambience for each group while also presenting them within the environment. Soft pink onyx tables create an extravagant backdrop for the food and add a touch of glamour.


Luneurs Le Garde Manager 6.jpg


餐厅位于商场拐角处,有全高的落地窗和超高天花板。设计充分利用空间现有的开放性,让窗外的景观在室内延伸。胡桃木色的藤条沙发围绕窗户摆放,将客人包裹在由绿植隔档的私密空间中。对侧的柜台区域是落地木架,架子上陈列着精心挑选的法国美食和收藏品。进入餐厅中心区域之前,客人会经过一处内嵌座位区和一个冰淇淋窗口。明亮的手绘标牌向传统风格致敬,同时为空间增添色彩和俏皮感。


A corner site wrapped with full height windows and a high ceiling, the design looked to capitalise on the existing openness and extend the outdoor vista within the space. Walnut and cane sofas wrap the windows, enveloping you in the trees and creating intimate pockets. Opposite, floor to ceiling timber shelving curated with French food and collectables line the counter area. Before entering the main restaurant, you pass by a large seating alcove and ice cream window. The brightly hand-painted signage is a nod towards the traditional while bringing a colour-filled and playful touch.


Luneurs Le Garde Manager 7.jpg

Luneurs Le Garde Manager 8.jpg

Luneurs Le Garde Manager 9.jpg


功能和流程对于设计过程同样重要,也是平面布局的出发点。定制的橱柜在满足使用需求的同时,也与餐厅的餐饮概念相辅相成。宽大的备餐台面向餐厅内侧,让客人得以从摆盘等细节中感受品牌的能量。


Function and flow were equally important to the design process and was the starting point of the layout. The cabinetry was custom-designed to fit purpose and complement the food concept. A large plate preparation counter faces out to the restaurant allowing the customer to view the energy and detail in the arrangement of the small plates and trays.


Luneurs Le Garde Manager 11.jpg

Luneurs Le Garde Manager 16.jpg


餐厅的声学设计经过仔细考量,与室内设计融合。中央的柱子由回收的面板和椰子纤维材料包裹,既吸音又具有可持续性。天花板用羊毛纤维喷雾和挡板处理。


The acoustics were carefully considered and integrated into the design. The large central columns were wrapped with recycled panel and coconut fibre material, both sound-absorbing and sustainable, and the ceilings were treated with wool fibre spray and baffles.


设计的重点之一是在环境中融入了郁郁葱葱的绿植,既缓和了质感沉重的胡桃木架,又丰富了落地窗外梧桐树和绿色街区的景致。悬挂花园由拉丝不锈钢制成,充满绿植和秋天的色彩,营造出丰富而宁静的植物天花板。这也是hcreates创始人Hannah Churchill对项目最满意的部分,“安装家具和绿植是我对项目最期待的时刻。绿植是最后完成的元素之一,随着它逐渐成型,设计的核心概念也最终呈现出来。”

 

A key feature of the design was incorporating a lush, green, planted environment, that brought relief to the heavy walnut shelving and enhanced the floor to ceiling views of the surrounding Plane trees and neighbourhood green. A large hanging garden made from brushed stainless steel, filled with greens and autumn colour created a rich and tranquil ceiling of flora. A favourite project moment of Hannah Churchill, Founder of hcreates - “One of my personal highlights came during the installation of the furniture and the planting. The planting was one of the very last things to be added and as it was slowly installed, we saw the heart of the concept come to life.”


Luneurs Le Garde Manager 12.jpg

Luneurs Le Garde Manager 13.jpg

Luneurs Le Garde Manager 15.jpg



项目基本信息

项目名称: Luneurs Garde-Manger

项目类型:室内设计

项目地点:中国上海市

设计单位:hcreates罕创(上海)建筑设计有限公司

网站: https://www.hcreates.design

 

项目详细地址:中国上海市徐汇区华山路1901号One ITC

项目完成年份:2020

建筑面积(平方米): 230sqm

 

主创建筑师/设计师: Hannah Churchill

业主: Luneurs

合作方:声学设计 – Delhom Acoustique

摄影师:Brian Chua


ARCHINA 所有平台上发布的项目、招聘、资讯等内容,部分由第三方提供或系统自动收录。资料版权属于第三方,若信息不实或涉及版权问题,需要版权方和第三方沟通,ARCHINA 将配合对接,并在确认无误后删除涉及版权问题的信息,相应的法律责任均由资料提供方承担。


评论


请 [登录] 后评论

关于项目