曼彻斯特商学院 | BDP百殿建筑设计

点击收藏 [ 建立属于你自己的在线项目数据库,带你一起进入知识管理时代 ]

640.webp.jpg


曼彻斯特大学的曼彻斯特商学院已被曼彻斯特商会(GMCC)评为年度最佳建筑。它击败了其他四座地标性建筑,获得了最高奖项,以表彰该建筑对当地经济和社区,再生以及卓越设计的重大贡献。

Alliance Manchester Business School at the University of Manchester has been named Building of the Year by the Greater Manchester Chamber of Commerce (GMCC). It beat four other landmark buildings to take the top prize which recognises a building’s significant contribution to the local economy and community, regeneration as well as design excellence.

640.webp (1).jpg


GMCC主席菲尔·库萨克(Phil Cusack)说:“评委们均表示,该大楼在曼彻斯特的教育史上具有重大意义和奉献精神。这所学校现在已成为欧洲乃至世界同类学校中的佼佼者。原来的额建筑已经不能满足现有的需求,重建它的意义在于可以更好的与全球最优秀的机构并驾齐驱。”

Chairman of the GMCC Phil Cusack said “The judges felt unanimously that with this building, Manchester was making a statement about its dedication to education. The school is now positioned as the leading of its type in Europe, and possibly the world. The original building was out of touch with the 21st century but the redevelopment has firmly placed it to rub shoulders with the best institutions around the globe.”

640.webp (2).jpg


该项目已于2018年底完成,现已成为英国最大的商学院校园。

The scheme completed in late 2018 and is now the largest campus-based business school in the UK.

640.webp (3).jpg


关于曼彻斯特商学院
ABOUT ALLIANCE MANCHESTER BUSINESS SCHOOL
BDP的设计重塑了1970年代的两栋相连的建筑,将其与城市环境重新连接,并为大学提供了相应的国际设备和设施。

Our design remodels two conjoined buildings from the 1970s, reconnecting it with the city and providing the university with facilities to match its international reputation.

640.webp (4).jpg


改建后的建筑创造了一个更加适合校园规模的入口。通过这种简单的轴向路线,可以俯瞰整个建筑的三个开放式庭院,从而解决了一系列走廊和楼梯几乎无法通行的核心问题。

The remodelling creates an uplifting and appropriately scaled entrance which was previously lacking. From this a simple axial route overlooking three open courtyards rises steadily through the building, resolving a previously barely navigable series of corridors and stair cores.

640.webp (5).jpg


这条路线的亮点在于:在学校的陈列室中,可以看到一座“富丽堂皇”的学习室和图书馆,通过图书馆三层楼高的窗户,可以欣赏到牛津路上的绝美风景。

The route culminates at the showpiece of the school, a palatial new study hall and library with a three storey window with fantastic views over Oxford Road.

640.webp (6).jpg


东西方向的玻璃立面与醒目的彩色垂直立面相互映衬,可以巧妙的控制阳光辐射从而减少建筑对热量的吸收。这些颜色与现有建筑物的红色砖相互协调,同时与专属的学校色彩巧妙地融合在一起。南北高立面均保留了原始建筑的红砖和深灰色墙面。

The glazed elevations to east and west mirror each other with eye-catching multi-coloured vertical fins which provide solar control to reduce heat gain. These colours harmonise with the red brickwork of the existing buildings, but subtly merge with the school’s brand colours. The north and south elevations retain the original composition of red brick and dark grey.

640.webp (7).jpg


具体信息
PROJECT DETAILS
位置:曼彻斯特
LOCATION: Manchester
客户:曼彻斯特商学院
CLIENT: Alliance Manchester Business School
面积:37,500平方米
SIZE: 37,500 sqm
完成时间:2018年12月
COMPLETION: December 2018


  相关推荐



评论


请 [登录] 后评论

项目概况
  • 手机扫码分享
   |   沪ICP备09047808号-12   |     沪公网安备 31011002000571号   |     工商亮照