杭州香悦和鸣 | MBDI英斯佛朗
阅读:1974 2021-01-10

640.webp.jpg

以“香”

叙述沿途的风景

化自然之景为篇章

在时光里诉说着故事

开启一段寻“香”的旅程


640.webp (1).jpg

项目位于杭州市余杭区临平新城,道路交通便利,资源配套齐全,商业资源突出,环境较好,居住属性强。

2020新冠疫情之下,全中国范围的居家隔离,变相地强迫大家用新的眼光重新审视我们的生活。

我们与一个叫做“家”的空间形影不离,也让我们对于承载“家”的房子有了更深刻的认识,更多的人开始反思家的安全性,舒适性,健康性。

The project is located in Linping New City, Yuhang District, Hangzhou City. Under the 2020 new crown epidemic, home quarantine across China has started to reexamine their lives.

We are inseparable from a space called "home", which also gives us a deeper understanding of the house that carries "home", and more people begin to reflect on the safety, comfort, and health of home.

640.webp (2).jpg

640.webp (3).jpg

香,也恰是一种时尚前沿生活方式的表达香悦和鸣,与香的时尚共鸣,在临平新城这片时尚气息萦绕之地,与你开启一段寻“香”的旅程。

本案通过解构主义提升设计格调,增加视觉美感,以“时尚”主题秀与艺尚小镇形成互联,打造网红拍摄基地,地段标杆。

Resonate with the fashion of incense, and start a journey of seeking "fragrance" with you in the fashionable place of Linping New City.

This case uses deconstruction to enhance the design style and increase the visual beauty. The "fashion" theme show is interconnected with the Yishang Town, creating an Internet celebrity shooting base and a location benchmark.


640.webp (4).jpg

640.webp (5).jpg

640.webp (6).jpg

640.webp (7).jpg

640.webp (8).jpg

640.webp (9).jpg

入口设置景观廊架,光影廊架增加辨识度,提高展示区特异性、仪式感。

The entrance is equipped with a landscape gallery, and the light and shadow gallery increases the degree of recognition and improves the specificity of the exhibition area and the sense of ceremony.


640.webp (10).jpg

640.webp (11).jpg

640.webp (12).jpg

640.webp (13).jpg

640.webp (14).jpg

640.webp (15).jpg

640.webp (16).jpg

640.webp (17).jpg

640.webp (18).jpg

640.webp (19).jpg

起承转合式游览动线,错落有致的水景空间呈现,漫步于T型走道之上,灯光亮起,宛如置身聚光灯下一般,成为场景中的主角。

The moving line of up-and-coming-turning tour is presented in a scattered and neat waterscape space. Walking on the T-shaped walkway, the lights are on, as if you are under a spotlight, becoming the protagonist in the scene.


640.webp (20).jpg

640.webp (21).jpg

640.webp (22).jpg

640.webp (23).jpg

640.webp (24).jpg

640.webp (25).jpg

640.webp (26).jpg

640.webp (27).jpg

640.webp (28).jpg


转折间,光影照射于墙体之上,草木之间,框出一方景致,影子随日光动线叙事,斑驳交织。

In the turning point, light and shadow shine on the wall, and between the trees and grass, frame a scene, the shadow follows the narrative of the sunlight, mottled and interwoven.


项目概况

项目名称:香悦和鸣

项目地点:浙江杭州

开发企业:新城控股住开杭州区域公司

甲方团队:肖骏、倪沙、陈瑜、潘瑞燕、章约非

设计时间:2020年06月

开放时间:2020年12月

项目面积:4083㎡

建筑面积:1385㎡

景观设计:MBDI英斯佛朗





评论


请 [登录] 后评论